Hvordan påvirker købekraftsparitet valutakurserne?
Hvordan påvirker købekraftsparitet valutakurserne?

Video: Hvordan påvirker købekraftsparitet valutakurserne?

Video: Hvordan påvirker købekraftsparitet valutakurserne?
Video: Exchange Rates & Purchasing Power Parity 2024, Kan
Anonim

Absolut PPP holder det valutakurser er i ligevægt, når værdien af en national kurv af varer og tjenesteydelser er den samme mellem to lande. Det købekraftsparitet teori forudsiger, at markedskræfterne vil forårsage valutakurs at justere, når priser af nationale kurve er ikke lige.

Hvad gør en valutakurs derfor ved købekraften?

Det købekraft af en betalingsmiddel henviser til mængden af betalingsmiddel havde brug for køb en given enhed af en vare eller fælles kurv af varer og tjenesteydelser. Købekraft er klart bestemt af de relative leveomkostninger og inflation satser i forskellige lande.

Derudover, hvad er sammenhængen mellem købekraftsparitetsinflation og valutakursen? Priser af Inflation og betalingsmiddel Værdi Den relative pris på varer er knyttet til valutakurs gennem teorien om købekraftsparitet . Som illustreret, OPP fortæller os, at hvis et land har en relativt høj inflation , så værdien af dens betalingsmiddel bør afvise.

Hvad er derfor købekraftsparitetstilgangen til valutakursbestemmelse?

OPP er en økonomisk teori der sammenligner forskellige landes valutaer gennem en "kurv med varer" nærme sig . Ifølge dette koncept er to valutaer i ligevægt, kendt som valutaerne er på pari, når en varekurv er prissat det samme i begge lande, under hensyntagen til valutakurser.

Hvorfor adskiller markedskurserne sig fra hinanden og også fra købekraftsparitetskursen?

Købekraftsparitet ( OPP ) er et udtryk, der måler priser i forskellige områder, der bruger en bestemt vare eller varer til at kontrastere det absolutte købekraft mellem forskellige valutaer . Det OPP inflation og valutakurs kan afvige fra markedskurs på grund af fattigdom, takster og Andet friktioner.

Anbefalede: