Hvad er en forskningshypotese?
Hvad er en forskningshypotese?

Video: Hvad er en forskningshypotese?

Video: Hvad er en forskningshypotese?
Video: The Null Hypothesis and Research Hypothesis 2024, Kan
Anonim

EN forskningshypotese er et specifikt, klart og testbart forslag eller forudsigende udsagn om det mulige resultat af en videnskabelig forskning undersøgelse baseret på en bestemt egenskab i en population, såsom formodede forskelle mellem grupper på en bestemt variabel eller sammenhænge mellem variable.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er et forskningshypoteseeksempel?

Det forskningshypotese er en nedskæring af problemet til noget testbart og falsificerbart. I ovenstående eksempel , a forsker kunne spekulere i, at nedgangen i fiskebestandene skyldes langvarigt overfiskeri.

Ligeledes, hvad er et eksempel på en hypotese? Til eksempel nogen, der udfører eksperimenter med plantevækst, kan rapportere dette hypotese : "Hvis jeg giver en plante en ubegrænset mængde sollys, så vil planten vokse til sin størst mulige størrelse." Hypoteser kan i stedet ikke bevises korrekt ud fra de data, der er opnået i forsøget hypoteser enten understøttes af

Udover dette, hvordan skriver man en forskningshypotese?

Når du skrive din hypotese , bør det være baseret på dit "uddannede gæt" ikke på kendte data.

Et trin i processen

  1. Stil et spørgsmål.
  2. Lav baggrundsforskning.
  3. Konstruer en hypotese.
  4. Test din hypotese ved at lave et eksperiment.
  5. Analyser dine data og drag en konklusion.
  6. Kommuniker dine resultater.

Hvad er forskningshypotesen, og hvorfor er en hypotese vigtig at forske i?

Det forskningshypotese er centralt for alle forskning bestræbelser, hvad enten de er kvalitative eller kvantitative, undersøgende eller forklarende. På det mest basale er forskningshypotese angiver, hvad der forsker forventer at finde – det er det foreløbige svar på forskning spørgsmål, der styrer det hele undersøgelse.

Anbefalede: