Kan du sætte solpaneler på en væg?
Kan du sætte solpaneler på en væg?

Video: Kan du sætte solpaneler på en væg?

Video: Kan du sætte solpaneler på en væg?
Video: Wall Mounted Solar, worth it? 2024, April
Anonim

Installerer solpaneler lodret, typisk på ydersiden væg af en bygning, kan være en mulighed, når der ikke er plads på taget. Men højere installationsomkostninger kombineret med lavere produktion betyder sandsynligvis vertikalt solpaneler vil forblive et nichemarked i solenergi industri.

Tager du dette i betragtning, kan du montere solpaneler lodret?

Der er et par grunde til, at de fleste solpaneler er installeret lodret : Det er nemmere at have en sammenhængende række af solpaneler, hvis de er installeret lodret . Størrelsen af solpaneler gør dem velegnede til at blive installeret lodret på de fleste tage.

Man kan også spørge, om det betyder noget, om solpaneler er lodrette eller vandrette? Mens de fleste solpaneler er installeret vandret , der er også gyldige grunde til at placere dem lodret , ifølge Modernize.com: Færre skinner er nødvendige for at montere en solpanel lodret i stedet for vandret . Vandrette solpaneler kræver cirka dobbelt så mange rækværk og beslag, der skal installeres.

Kan jeg derfor sætte solpaneler på siden af mit hus?

Svaret er: Nej. I hvert fald ikke med den nuværende fase af solcelleanlæg teknologi. Undtagen i meget udvalgte tilfælde, solpaneler kun generere rimelig strøm, hvis de er orienteret i en retning, der vender mod solen - ideelt set solpaneler skal være i en retning vinkelret på sollys.

Hvad er solpaneler monteret på?

Fotovoltaisk montering systemer (også kaldet solenergi modulreoler) bruges til at fikse solpaneler på overflader som tage, bygningsfacader eller jorden. Disse montering systemer muliggør generelt eftermontering af solpaneler på tage eller som en del af bygningens struktur (kaldet BIPV).

Anbefalede: