Hvilken syre bruges til ætsning af glas?
Hvilken syre bruges til ætsning af glas?

Video: Hvilken syre bruges til ætsning af glas?

Video: Hvilken syre bruges til ætsning af glas?
Video: Andel af fodring af hvedestarter: VORDAN KONTROLLERES starterkulturerne? 2024, Kan
Anonim

Syreætsning udføres ved hjælp af hexafluorkiselsyre (H2SiF6) som, når den er vandfri, er farveløs. Syren fremstilles ved opløsning silica i en blanding af hydroelektrisk syre ( saltsyre ), kvartspulver, calciumfluorid og koncentreret svovlsyre afledt efter opvarmning.

Og hvorfor bruges HF til ætsning af glas?

Flussyre er en opløsning af hydrogenfluorid ( HF ) i vand. Løsninger af HF er farveløse, sure og stærkt ætsende. Det er i almindelig brug til ætse glas og silicium wafers. Hvornår flussyre kommer i kontakt med menneskelig hud forårsager det dybe forbrændinger.

På samme måde, hvad er der i glasætsecreme? Glasætsningscreme er også almindeligt kendt som syre fløde og er en af de nemmeste måder at personliggøre din glas . Blandingen består af de farlige kemikalier: bariumsulfat, svovlsyre, natriumbifluorid og ammoniumbifluorid.

Heraf, ætser saltsyre glas?

Kogning af glas i en 36% saltsyre opløsning i 30 minutter var mere effektiv til at reducere natrium-, calcium- og aluminiumatomer ved overfladen af glas end nogen af de andre ætsning metoder ved hjælp af saltsyre . Den dybde, der blev påvirket af kemikalier ætsning med saltsyre var omkring 70 nm.

Hvad er verdens stærkeste syre?

Carboransupersyrerne kan betragtes som de verdens stærkeste solo syre , som fluoroantimonisk syre er faktisk en blanding af flussyre syre og antimonpentafluorid.

Anbefalede: