Er methylbenzoat polært eller upolært?
Er methylbenzoat polært eller upolært?

Video: Er methylbenzoat polært eller upolært?

Video: Er methylbenzoat polært eller upolært?
Video: Polært eller upolært stof? 2024, April
Anonim

Methylbenzoat har en ester (-CO2R). Rækkefølgen af polaritet af disse funktionelle grupper er som følger: aromatiske carbonhydrider < ester < hydroxyl < carboxylsyre. Det betyder, at biphenyl er mindst polar og vil eluere først, hvorimod benzoesyre er mest polar og vil eluere sidst.

Er methylbenzoat derfor opløseligt i vand?

Methylbenzoat er en ester med den kemiske formel C6H5COOCH3. Det dannes ved kondensation af methanol og benzoesyre . Det er en farveløs til svagt gul væske, der er uopløselig med vand, men blandbar med de fleste organiske opløsningsmidler.

Derudover, hvordan laver du methylbenzoat? I dette eksperiment vil du fremstille methylbenzoat ved at omsætte benzoesyre med methanol under anvendelse af svovlsyre som katalysator. Da dette er en reversibel reaktion, vil den nå en ligevægt, der er beskrevet af ligevægtskonstanten, Keq.

Heri, hvad er strukturen af methylbenzoat?

C8H8O2

Hvordan kan vi omdanne methylbenzoat til benzoesyre?

Det her er ret nemt. Hvis du behandler benzoesyre med natriumhydroxid til en neutral opløsning og isoler det resulterende natrium benzoat , og følg det med methyl chlorid, natriumchlorid vilje form og dig vilje har methylbenzoat såvel.

Anbefalede: