Hvad er 3 interessante fakta om Krypton?
Hvad er 3 interessante fakta om Krypton?

Video: Hvad er 3 interessante fakta om Krypton?

Video: Hvad er 3 interessante fakta om Krypton?
Video: Superman's Planet, Krypton! 10 Interesting facts about Krypton Element! What is Krypton Element? 2024, Kan
Anonim

Det er ikke kun Supermans hjemplanet; Krypton er en af de sjældneste gasser på Jorden og udgør kun 1 del per million af gasserne atmosfære efter volumen. Denne ædelgas er farveløs og lugtfri. Det har en fuld ydre skal af elektroner, hvilket gør det stort set inert over for reaktioner med andre elementer.

Med dette for øje, hvad er tre anvendelser af Krypton?

Krypton er Brugt kommercielt som påfyldningsgas til energibesparende fluorescerende lys. Det er også Brugt i nogle blitzlamper Brugt til højhastighedsfotografering. I modsætning til de lettere gasser i sin gruppe er den reaktiv nok til at danne nogle kemiske forbindelser.

Ved siden af ovenstående, lyser Krypton? Jordens atmosfære er omkring 0,0001 % krypton , eller omkring en del per million. Krypton er en farveløs, lugtfri gas, der sjældent reagerer med andre grundstoffer. Når dette er gjort, krypton lyser stort set på samme måde som en fluorescerende pære gør og lyser med et røghvidt lys. Det her glødende gas kaldes plasma.

Hvad bruges Krypton til her?

Anvendelse af Krypton Krypton bruges sammen med andre gasser til at lave lysende "neonlys"-stilskilte, der lyser med et grønligt-gult lys. Krypton bruges som påfyldningsgas til energibesparende lysstofrør og som inert påfyldningsgas i glødepærer.

Hvordan fik Krypton sit navn?

Det var første gang, der blev opdaget helium på Jorden. I 1898 opnåede Ramsay og Travers tre nye grundstoffer fra luft, som var blevet afkølet til en væske. De navngav disse elementer krypton , fra det græske ord kryptos (skjult); neon, fra det græske ord neos (nyt); og xenon, fra det græske ord xenos (mærkeligt).

Anbefalede: