Hvad er funktionen af pentosefosfatvejen?
Hvad er funktionen af pentosefosfatvejen?

Video: Hvad er funktionen af pentosefosfatvejen?

Video: Hvad er funktionen af pentosefosfatvejen?
Video: Pentose Phosphate Pathway - Regulation, Purpose and Importance in Human Health 2024, April
Anonim

Det pentosefosfatvej er primært katabolisk og fungerer som et alternativt glucoseoxiderende vej til generering af NADPH, der er påkrævet til reduktive biosyntetiske reaktioner, såsom dem ved kolesterolbiosyntese, galdesyresyntese, steroidhormonbiosyntese og fedtsyresyntese.

Hvad er så hovedprodukterne af pentosephosphatvejen?

Pentosephosphatvejen finder sted i cellens cytosol, samme sted som glykolyse. De to vigtigste produkter fra denne proces er ribose-5-phosphat sukker bruges til at lave DNA og RNA, og den NADPH molekyler, der hjælper med at opbygge andre molekyler.

Udover ovenstående, hvem opdagede pentosefosfat? Det opdagelse i 1931-1935 af den tyske biokemiker, Otto Warburg, af den oxidative afdeling af vej og af kemien og rollen af et nyt pyridinnukleotid co-enzym i dets reaktioner er afgrænset.

Ligeledes spørger folk, kræver pentosefosfatvejen ilt?

OPP gør ikke forbruge eller producere ATP og gør ikke kræve molekylær ilt . I den tidlige 'oxidative fase' af PPP, hvor det første kulstof i glukoseskelettet går tabt som kuldioxid, nikotinamid adenindinukleotid fosfat (NADP+) konverteres til NADPH.

Hvad produceres i pentosephosphatvejen?

Det pentosefosfatvej (også kaldet fosfogluconatet vej og hexosemonophosphat-shunten) er et stofskifte vej parallelt med glykolyse. Det genererer NADPH og pentoser (5-kulstof sukkerarter) samt ribose 5 - fosfat , en forløber for syntesen af nukleotider.

Anbefalede: