Hvordan opstår stagflation?
Hvordan opstår stagflation?

Video: Hvordan opstår stagflation?

Video: Hvordan opstår stagflation?
Video: TRICKSPØRGSMÅL I OFFENTLIGHEDEN #6 (VEJLE) 2024, Kan
Anonim

Stagflation er en økonomisk cyklus, hvor der både er høj inflation og stagnation. Inflation opstår når det generelle prisniveau i en økonomi stiger. Stagnation opstår når produktionen af varer og tjenesteydelser i en økonomi aftager eller endda begynder at falde.

Heraf, hvad er årsagerne til stagflation?

Stagflation opstår, når regeringen eller centralbankerne udvider pengemængden samtidig med, at de begrænser udbuddet. Den mest almindelige synder er, når regeringen udskriver valuta. Det kan også forekomme, når en centralbanks pengepolitik skaber kredit. Både øger pengemængden og skaber inflation.

Udover ovenstående, hvordan løser du stagflation? Der er ingen nemme løsninger på stagflation.

  1. Pengepolitikken kan generelt forsøge at reducere inflationen (højere renter) eller øge den økonomiske vækst (sænke renten).
  2. En løsning til at gøre økonomien mindre sårbar over for stagflation er at reducere økonomiernes afhængighed af olie.

Desuden, er stagflation godt eller dårligt?

Først, stagflation kan resultere, når økonomien står over for et udbudschok, såsom en hurtig stigning i olieprisen. En sådan ugunstig situation har en tendens til at hæve priserne, samtidig med at den bremser den økonomiske vækst ved at gøre produktionen dyrere og mindre rentabel.

Hvad er kendetegnene ved stagflation?

Stagflation er en betingelse for langsom økonomisk vækst og relativt høj arbejdsløshed, eller økonomisk stagnation, ledsaget af stigende priser eller inflation. Det kan også defineres som inflation og et fald i bruttonationalproduktet (BNP).

Anbefalede: