Fører en højere opsparing til højere vækst midlertidigt eller på ubestemt tid?
Fører en højere opsparing til højere vækst midlertidigt eller på ubestemt tid?

Video: Fører en højere opsparing til højere vækst midlertidigt eller på ubestemt tid?

Video: Fører en højere opsparing til højere vækst midlertidigt eller på ubestemt tid?
Video: Planer for privatøkonomien i 2020 - Afdrag lån eller øget opsparing? 2024, April
Anonim

EN højere hastighed for at spare kundeemner til a højere vækstrate midlertidigt , ikke permanent. På kort sigt, øget besparelse af kundeemner til a større aktiekapital og hurtigere vækst.

Hvis man holder dette for øje, øger en forøgelse af et lands opsparingsrate permanent dets vækstrate?

En højere sparerate gør ikke permanent påvirke vækstraten i det Solow model. En højere sparerate gør resultere i en højere steady-state kapitalbeholdning og et højere outputniveau. Det skift fra et lavere til et højere steady-state niveau af output forårsager en midlertidig øge i vækstraten.

hvordan fører opsparing til økonomisk vækst? Højere opsparing kan hjælpe med at finansiere højere investeringsniveauer og øge produktiviteten på længere sigt. At udsulte økonomi af investeringer kan at føre til fremtidige flaskehalse og mangel. Harrod-Domar modellen af økonomisk vækst antyder niveauet af opsparing er en nøglefaktor for at bestemme økonomisk vækst satser.

Hvad kan derfor afholde en politisk beslutningstager fra at forsøge at hæve opsparingsraten?

Hvad kan afholde en politiker fra at forsøge at hæve opsparingsraten kunne være et pludseligt behov for hæve offentlige udgifter, dvs. hæve forsvarsbudgettet på grund af en ny krigserklæring. En højere sparerate fører til højere vækst på længere sigt, samt en stigning i økonomiens levestandard.

Er en meget høj opsparing altid godt for økonomien?

Det sparerate varierede mellem 30 procent og 32 procent. Siden besparelse fører til? investering, er en meget høj opsparingsrate altid godt for? økonomi ? ?Ja, fordi en høj sparerate tillader økonomi at investere i mere fysisk? kapital, hvilket øger indkomsten mere end en lav sparerate ville.

Anbefalede: