Hvad betyder ubestemt vækst i en plante?
Hvad betyder ubestemt vækst i en plante?

Video: Hvad betyder ubestemt vækst i en plante?

Video: Hvad betyder ubestemt vækst i en plante?
Video: Hvornår skal der plantes aubergine til frøplanter 2024, Kan
Anonim

: plantevækst hvor hovedstammen fortsætter med at forlænges i det uendelige uden at være begrænset af en terminal blomsterstand eller anden reproduktiv struktur også: vækst kendetegnet ved sekventiel blomstring fra de laterale eller basale knopper til de centrale eller øverste knopper - sammenlign determinate vækst.

Hvad menes der på denne måde med begrebet ubestemt vækst?

I biologi og botanik, ubestemt vækst er vækst der ikke er afsluttet i modsætning til bestemme vækst der stopper, når en genetisk forudbestemt struktur er fuldstændig dannet.

Man kan også spørge, hvad der menes med bestemt og ubestemt vækst? De botaniske definitioner af bestemt og ubestemt fortæl os videnskaben bag basic vækst mønstre. Ubestemt vækst stopper ikke. Hovedstammen bliver bare ved vokser . Bestem vækst er endelig. Det plejer midler hovedstammen ender med en blomst eller anden reproduktiv struktur.

Hvorfor siges planter på denne måde at have ubestemt vækst?

I modsætning hertil undergår de fleste dyr og visse planteorganer, såsom blomster og blade, bestemt vækst , ophører med at vokse, efter at de når en vis størrelse. En plante er i stand til ubestemt vækst fordi det har evigt embryonale væv kaldet meristemer i sine regioner af vækst.

Hvad betyder determinate i planter?

Beslutte tomater er sorter som vokser til en fast moden størrelse og modner al deres frugt i løbet af en kort periode, normalt omkring 2 uger. Beslutte tomat sorter bliver ofte omtalt som "bush"-tomater, fordi de gør ikke fortsætte med at vokse i længden gennem hele vækstsæsonen.

Anbefalede: