Hvad betyder likviditetspræference?
Hvad betyder likviditetspræference?

Video: Hvad betyder likviditetspræference?

Video: Hvad betyder likviditetspræference?
Video: What is LIQUIDITY PREFERENCE? What does LIQUIDITY PREFERENCE mean? LIQUIDITY PREFERENCE meaning 2024, April
Anonim

I makroøkonomisk teori, likviditetspræference er efterspørgslen efter penge, betragtet som likviditet . I stedet for en belønning for at spare, renter, i den keynesianske analyse, er en belønning for at skille sig af likviditet . Ifølge Keynes, penge er det mest likvide aktiv.

Heraf, hvad mener du med udtrykket likviditetspræference?

I makroøkonomisk teori, likviditetspræference er efterspørgslen efter penge, betragtet som likviditet . I stedet for en belønning for at spare, er renter, i den keynesianske analyse, en belønning for at skille sig af likviditet . Ifølge Keynes er penge det mest likvide aktiv.

hvad er likviditetspræferencekurve? Det Likviditetspræference Teori siger, at efterspørgslen efter penge ikke er at låne penge, men ønsket om at forblive likvid. Renten er med andre ord 'prisen' for pengene. John Maynard Keynes skabte Likviditetspræference Teori i at forklare rentens rolle ved udbud og efterspørgsel efter penge.

Udover dette, hvad er motiverne for likviditetspræference?

Efterspørgsel for penge : Likviditetspræference betyder offentlighedens ønske om at holde kontanter. Ifølge Keynes er der tre motiver bag offentlighedens ønske om at holde likvide kontanter: (1) transaktionsmotivet, (2) forsigtighedsmotivet og (3) det spekulative motiv.

Hvad er likviditetseffekten?

Likviditetseffekt , i økonomi, refererer bredt til, hvordan stigninger eller fald i tilgængeligheden af penge påvirker renter og forbrugerforbrug samt investeringer og prisstabilitet.

Anbefalede: