Hvilken type priskontrol er mindsteløn?
Hvilken type priskontrol er mindsteløn?

Video: Hvilken type priskontrol er mindsteløn?

Video: Hvilken type priskontrol er mindsteløn?
Video: Тепловизор с металлодетектором 2-в-1. Эффективная защита от распространения вирусов. 2024, Kan
Anonim

Minimumsløn er en grundlæggende regering pålagt priskontrol . Priskontrol sæt et gulv, der angiver hvad mindstepris skal betales for visse varer eller tjenesteydelser. Regeringer sat priskontrol at sikre, at enkeltpersoner får en fair løn ved forskellige jobs.

Hvad er derfor eksempler på priskontrol?

Der er to primære former for priskontrol , a pris loft, det maksimale pris der kan oplades, og en pris etage, minimum pris der kan opkræves. En velkendt eksempel af en pris loft er husleje styring , hvilket begrænser huslejestigningerne.

Og hvad er priskontrol i økonomi? Priskontrol er statsmandat juridisk minimum eller maksimum priser sæt til specificerede varer. De er normalt implementeret som et middel til direkte økonomisk indgreb for at styre overkommeligheden af visse varer.

Er mindstelønnen i forhold til dette et eksempel på et prisloft?

Den mest almindelige eksempel på et prisgulv er mindsteløn . Dette er mindstepris at arbejdsgivere kan betale arbejdere for deres arbejde. Det modsatte af en prisgulv er en prisloft.

Hvad er mindsteløn i økonomisk henseende?

Minimumslønninger er blevet defineret som den minimum det vederlag, som en arbejdsgiver skal betale løn lønmodtagere for det i en given periode udført arbejde, som ikke kan nedsættes ved overenskomst eller individuel overenskomst”. Formålet med mindsteløn er at beskytte arbejdere mod unødigt lav løn.

Anbefalede: